johnkreuk.reismee.nl

Laatste reacties

Hieronder vind je een overzicht van de laatste 100 reacties

Pien Roozen

Hoi! Ik ben net begonnen aan mijn route vanaf Haarlem naar Santiago. Graag zou ik u wat vragen stellen. Kunt u wellicht contact met mij opnemen via pien_roozen@hotmail.com? Bedankt!

martie ottens

Beste John,

Ik heb geprobeerd om je te emailen om te reageren op je email die je gestuurd hebt naar het ASZ in Dordrecht.
Je email kwam terug. Wil je mij een berichtje sturen naar; m.ottens@asz.nl?

Met vriendelijke groet,
ds. Martie Ottens

Henk en Paul Ursem

Beste John, ik heb het verslag gelezen van jouw Camino, erg genoten. Onderstaand schrijfsel viel mij op en mijn broer Henk heeft dit op facebook geplaatst:

https://www.facebook.com/groups/genootschap

Dit stukje heb ik uit het reisverslag van John Kreuk. Hij liep in 2015 van Den-Helder naar Santiago. Wij ( Paul en Henk Ursem) liepen deze ook in 2015, van huis uit, maar zijn gedachten over het pelgrimeren zou van ons kunnen zijn, maar hij heeft ze in zijn reisverslag gezet.
Het water van de Maas stroomt hier al eeuwen, soms veel water, soms weinig. Soms stroomt het met 3 km/u, soms wel met 6. We kunnen er als mensen dammen inleggen, rotsen en stuwen maar het water gaat altijd zijn eigen weg. En zo is de Camino volgens mij ook. Het is eigenlijk niet "de" Camino maar "jouw" of "jullie" Camino. Het maakt niet uit of je nu 5 kilometer per dag loopt of 50, of je nu met de fiets gaat, of je een karretje gebruikt of een ezeltje je bagage laat dragen. Als het een wedstrijd was geweest met officiële spelregels hadden ze mij in Utrecht wel een rugnummer gegeven in plaats van een schelp. Dus vertel me a.u.b. niet dat ik pas na 21 dagen in Namen ben aangekomen, dat Marietje en Pietje wel 50 kilometer per dag liepen en in 2,5 maanden in SdC aankwamen. Ik wil eigenlijk alleen maar weten of ze een mooie tocht hebben gehad. Waarom trek ik me dit zo aan? Is het leven ook niet een beetje zo? Moeten we niet maar rugnummers uit blijven delen waarbij er iedere keer meer verliezers zijn dan winnaars? Kunnen we niet beter een "schelp" uitdelen zodat een ieder zijn eigen tocht kan lopen en zijn "mooiste leven" kan leven (Johan Noorloos).
Ik heb getwijfeld of ik dit op moest schrijven maar vond dat ik het toch moest doen.

Binnen korte tijd 47 reacties.

evert post

Vandaag het hele verhaal gelezen. Wat een geweldige prestatie heb je geleverd. Zo op jezelf teruggeworpen zijn, dat is niet niks. Een enkele keer had je het moeilijk, maar je bleef positief en optimistisch. Een geweldig verslag. Succes in de toekomst John.
Evert

Manu

Hallo John!
Ik woon 1 km voor Eghezée., op 400 m van de Ravel, en zelf ben ik pelgrim op weg naar Santiago, maar stap voor stap (ik begon 6 jaar geleden en aankwam dit jaar in Santander ). Ik lees in uw blog dat er problemen zijn om in Eghezée te slapen. We hebben een groot huis, de kinderen zijn nu verdwenen en we denken om de pelgrims thuis te verwelkomen.
Denk je dat dit een goed idee is? In de praktijk is het noodzakelijk om het avondeten te voorstellen? Of gewoon een kookplaat voorzien en de mogelijkheid om zelf te koken? Denk je dat alle nederlandse pelgrims een slaapzak meebrengen, of moeten we zorgen voor lakens en een dekbed ?
Dank bij voorbaat
Emmanuel.wautier01@gmail.com

Evelien

Welkom thuis!
Sterkte met het wennen en alles weer oppakken.

Theo en Gery den Otter

Logisch dat je nog moet 'landen'. Neem er de tijd voor.
Ben je nu, zoals mijn Theo, voor altijd 'Verloren'?
Die weet namelijk elk jaar weer een andere route naar Santiago te verzinnen. Ik heb gemerkt dat er vele wegen naar Santiago leiden en dat ven die kwaal nooit meer af komt.
Nou, er zijn ergere dingen toch?
We hopen dat je nog eens zo'n tocht gaat maken en wij dan weer mee mogen in gedachten.
Een hartelijke groet,
Gery (en Theo natuurlijk)

ja John, het ongewone was toch wel zo bijzonder onpact op je leven. Maar dat blijft je altijd een bepaalde gedachte geven van weemoed. Dat is niet slecht. Hierdoor weet je van binnen ook wat leven is is. Je hebt iets waar velen toch wel min of meer jaloer

Groetjes uit Lisse.

Harriët

Welkom thuis John :)!
Wat een waanzinnig mooi avontuur heb je achter de rug, en ik begrijp dat thuis zijn twee kanten heeft, fijn bij je familie, maar het 'vrije' leven gedag gezegd. Alhoewel..vrijheid zit toch in je kop?, en wandelen kan altijd en overal :)! Hartelijke groet.

Wil-Totté

Prachtig wat je gepresteerd hebt John Je met veel bewondering gevolgd Zal wel je verhalen missen
Groeten Stien en Wil Totté.

Wouter uit Leiden

Finisterre, toen ik als 17 jarige op de grote vaart ging, was dat het laatste stukje Europa dat je zag en op de terugvaart het eerste stukje. Maar wat mooi, jouw laatste regels. Ik voelde precies hetzelfde. En weet je wat John. Vanaf nu zul je nooit meer bang zijn dat er geen plek is om te slapen of dat er geen eten zal zijn. Je weet nu dat dat er altijd zal zijn. De camino is het doel, niet Santiago. Tot ziens in Holland!

pieter muntjewerf

Ik vind het bijzonder knap John ! Vanaf nu een nieuw begin in je leven .....hoop met een goed gezelschap aan je zijde ..... Goede reis terug en hoop jullie 2e pinksterdag ff te zien in de polder !

emy
reactie op: foto

Zal lekker stinken haha

emy
reactie op: foto

Jullie zien er goed uit! Tot vanavond

Diane Spronk

Groot Respect John!
ik heb de laatste week soms met je opgelopen en je weer ontmoet in Santiago met Lydia erbij..
ik heb slechts 312 km gelopen en vind het al een beleving van grote betekenis en emotionele waarde.
Wat een spirit en optimisme voelde ik bij jou, wat een levenskracht! en het was alsof ik je allang kende, wat een mooi mens ben jij!
Erg wennen weer op de "gewone aarde te zijn"hoe moet het voor jou straks wel niet zijn?
maar dat gaat ook weer lukken, jij hebt jezelf al genoeg versteld doen staan,
Leuk en bijzonder jou (en Lydia) te ontmoeten, ik wens je alle goeds en hoop je waar dan ook nog eens tegen te komen!
Ultreia dan maar,

Grote groet! Diane Spronk uit Nieuwegein

Dianne Siecker

Wauw, echt heel veel respect voor jou, John. Wat een fantastische reis. Ik heb genoten van je prachtige verhalen. Zoals je zegt: de reis gaat verder. Ik wens je alle goeds op jouw reis.

Kees en Corina

Goeie reis terug en tot morgen. Ben benieuwd naar de reactie van Swiffer en Jazz...

Jan en Truus

Gefeliciteerd John met het bereiken van de eindstreep! Geweldig!!

jet
reactie op: foto

mooie boekcover!!!!

Harrièt

Wat een fantastische ervaring moet dit zijn geweest voor je! Het was ontzettend leuk om je verhalen te lezen, zal 't missen! Goede reis terug naar j'dorp :)!

Coby Venema

Van harte gefeliciteerd met het bereiken van je doel. Ik wens je een goede reis naar huis. Het zal wel even wennen zijn na 5 maanden afwezigheid weer in Julianadorp te zijn. Tot snel!

Ingrid

Van harte gefeliciteerd met deze prestatie. Veel geluk en goede terugreis!

monique

HI John en Lydia, top hoor op het andere uiteinde, paaltje 0.00 Daar was je toch ook begonnen John???. Een goede reis terug en hopelijk heeft de tocht gebracht wat je ervan verwacht had of misschien zelfs nog meer. Tot de 6e

xMonique

jan hopman

Super John, Heel goed gedaan proficiat .

Ella louter

Hallo John.Jekunt mij wel niet,maar via anderen op jouw blog gekomen. Mijn man gaat samen met zijn zwager Jan Apeldoorn de tocht lopen,vandaar onze belangstelling.Toppy dat je het hebt gedaan,veel geluk in je verdere leven

Kosters echtpaar jacobus kapel

Zo john je heb je droom waar gemaakt, straks goede terug vlucht naar ons kikkerlandje. Familie cok

Tamara

Het einde van de tocht van ruim 2700 km. Wat een prestatie!!! Voor jou wordt het waarschijnlijk afkicken, maar voor al de trouwe lezers van je blog ook.
Goede reis terug naar Nederland.

Peter en Truus

Hartelijk dank dat je jouw belevenissen met ons hebt gedeeld. Succes in de toekomst.

Evelie

prachtig om je verhalen en belevingen te lezen. hopelijk heb je voor jezelf bereikt wat je wou bereiken.
in den helder is het vandaag lekker zonnig geweest maar met een magere 13 graden niet warm.
goede reis terug naar ons einde van de wereld ;)

Addy

Een top prestatie. Bedankt voor je verhalen. veel geluk in je verdere leven.

hans en hilda elling

Hallo John,
Las net je laatste bericht en je reactie op onze bloq. Harstikke leuk dat je ons indat verre Spanje volgt. Je bent voor ons voor nu ons voorbeeld Van harte gefeliciteerd met het bereiken van de finish. Laat het einde van de wandeling het begin zijn van je eigen camino Ik hoop graag nog eens met jou over jouw en onze ervaringen te praten Ultrea!

Theo en Gery den Otter

De reis is ten einde. We hebben met veel plezier je verhalen gelezen en zullen ze missen.
Een goede thuiskomst gewenst en veel geluk op je verdere levensreis!

Corry, pelgrim in 2014

John, gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Dat wordt nog afkicken.

Vanaf nu:
geen slaapzalen meer
geen menu's de peregrino
geen handwasjes meer

En je bent vast tot de conclusie gekomen:
Only the love gives meaning to live

Charlotte Dehn Sørensen
reactie op: foto

Dear John

Congratulations with your Compostela, so far so good.

Nice to meet you on the Camino

hans en hilda elling

HoI John. Nog even en je bent er. Geweldig gedaan!

Kees
reactie op: foto

Niks veranderd.

Jim en Rikkie Kreuk

Gefeliciteerd John je bent er bijna succes de laatste 17 km.

Susan van der pol

Hey John zelfs van uit Kroatië op mijn bootje volg ik je wat kan je trots zijn op je zelf ,en hoop dat het ook voor jou heeft gegeven wat je zocht .en anders kan je altijd weer een andere route uit zoeken .om te gaan lopen hahaha dikke kus van ons en kom heel weer thuis

elisabethbenders@planet.nl

Ha John als ik het goed begrijp zit het er bijna op voor jou? Ik loop helemaal achter met kezen van blog ben vaak al blij als die van mij erop staat! Maar ooit zal k alle verhalen nog lezen! Ik kom nu in de buurt van Limoge! Geniet van je laatste kilometers?! Hartelijke groet Elisabeth

carla kaak

He John en Lydia
Wat ben ik trots op jou John,je loopt hem helemaal uit respect,,,,,Ik vind het van Breezand naar Anna Paulowna al een eind haha
En lydia wijffie ik ben ook trots op jou ,,,,,alleen gevlogen ,,,,en nu nog aan de wandel met John,,,wereld wijf.
Ga nog even een paar dagen heerlijk genieten met elkaar .
ik zie jullie wel weer als jullie thuis zijn
dikke knuffel xxxxxxxxxxxxxxxxx

,

marloes roemer

Van harte gefeliciteerd John, grote bewondering voor je prestatie!!
Zal wel weer even wennen zijn straks, in Nederland!!

John en Sandra

Gefeliciteerd John met deze prestatie! Geniet nog van je laatste "stukkie" samen met Lydia.

Theo van Graven

Grote klasse John. Super prestatie. Ik heb ooit van zuid Spanje naar huis gefietst, afstand 2800 KM. Dat was al een eind op de fiets, maar jij wandelt die afstand gewoon even :)

H.H.

En daar ga je weer...op, naar de laatste plaats op je route. gezellig samen,en praten in je moerstaal. nog ff en dan op weg naar huis,wat zal dat wennen zijn, wat wel weer handig is dat je dan lopend naar je werk end. kan, appeltje eitje voor je toch? Geniet nog maar lekker van het mooie weer.tis hier (Herfst).Brrrr koud...zie je live 6 juni.tot dan hè...

pieter muntjewerf

Phoe dat wordt een hele tippel voor lyd ! Ze kan altijd in je rugzak denk John ? Haha.....wel ff gezellig zo met z n tweeën geniet nog maar ff mooi want over een paar dagen zien we jullie op de BBQ hoop ik ! Groetjes pieter

Petra

In 1 woord; GEWELDIG!!!!!!

André en Annekatrien

Gefeliciteerd met deze prestatie. Enorm wat een afstand je afgelegd hebt ter voet!! Ontzettend leuk om regelmatig je verhalen te lezen. We blijven je het laatste stuk naar het "einde van wereld" ook volgen. Succes

Ingrid( één van de vrjwilligsters in de Jacobus kapel

Dag John,

Van harte gefeliciteerd met je behaalde resultaat! Heb af en toe je berichten gelezen én de prachtige foto's bekeken. Geniet nog deze dagen en wel thuis! Kom nog eens langs in de kapel van het ziekenhuis.

Henk en Annet

Gefeliciteerd John! En bedankt voor al je verhalen waar wij van hebben mee mogen genieten.

Jan Apeldoorn (broer van Peter Apeldoorn

Geweldige prestatie John, gefeliciteerd We hebben vanaf het begin je wandeling gevolgd we waren erg benieuwd hoe het zou verlopen. \met mijn zwager Piet louter starten wij op 5juni vanuit Schoorldam voor deze mooie tocht en hopen en net als jij er veel plezier aan te beleven. Misschien kunnen we er vooraf nog even over de juiste route praten.Wanneer ben je weer thuis ? nog veel plezier de laatste dagen en een behouden thuiskomst VR.GR Jan Apeldoorn. Schoorl.

Coby Venema

Goedemorgen John,

Te voet naar Santiago de Compostela vanaf Lands End in Den Helder, wat een expeditie. Van harte gefeliciteerd, weinigen zullen jou dit na doen.

Groetjes,

Coby

Peter Apeldoorn

John gefeliciteerd met deze prestatie van jewelste, ik heb 122 dagen met genoegen jou verhalen gelezen en ik hoop dat ik ooit een keer deze tocht mag volbrengen.

Kees en Corina

John,
Proficiat met je volharding om dit af te maken.
Succes met het vieren van je aankomst en het verder lopen met Lyd. Goeie reis terug alvast en tot gauw.
Kees en Corina.

Nico en Annet

Knap gedaan man, een mijlpaal is geslagen en gaat er nooit meer uit.

Stendert

Klasse John, van harte gefeliciteerd met deze prestatie! Geniet ervan de komende dagen.

Ome Jan T

Goed gedaan John ,wat een geweldige prestatie ,nu kan je je gaan toeleggen op het schrijven

peter en jeanette

top john gefeliciteerd. !!!

Arno en Annelies

He John grote klasse dat hele padje afgelegd
Al je verhalen gelezen en er van genoten
Nog veel plezier daar t laatste stukkie en tot gauw maar weer
Groetjes Arno en Annelies

Jack en Gea

Yeah John,
Top man, gefeliciteerd met deze prestatie!
Op dit avontuur kun je nog heel lang terugkijken en van genieten!
Alvast een goede terugreis gewenst!
Jack en Gea

w.a.czech.

Hallo John dit is mijn laatste bericht en een goede reis terug.
De kerkelijke feestdag van de APOSTEL JACOBUS is op 25 juli ,Hij is de patroonheilige van SPANJE.(IN HET BIJZONDER VAN GALICIË EN SANTIAGO DE COMPOSTELLA.)Op die dag is het dan ook groot feest in SANTIAGO de COMPOSTELLA.
Op 24 juli 2013 vond-aan de vooravond van dit feest-een ernstige treinramp plaats nabij het station van SANTIAGO de COMPOSTELLA De jaarlijkse feestelijkheden werden voor 2013 dan ook geheel afgelast.
NAAM'
De stad heet officieel kortweg SANTIAGO maar er zijn nog veel meer steden die zo heten COMPOSTELLA is een toevoeging die vooral wordt gebruikt als men de stad als bedevaartsoord beschouwt De gecombineerde naam "SANTIAGO de COMPOSTELLA kan dan ook worden vertaald als SANTIAGO bijgenaamd COMPOSTELLA Vaak wordt gezegd dat de toevoeging komt van CAMPUS STELLAE(STERRENVELD)vanwege de ster die volgens de overlevering het gebeente van JAKOBUS op deze plaats heeft aangewezen Een betere verklaring is dat de naam is afgeleid van het LATIJNSE COMPOST[I]TUM of het plaatselijke LATIJN COMPOSITA TELLA wat wijst naar een begraafplaats of kerkhof Bij archeologische opgravingen tussen 1946 en 1959 werd inderdaad een ROMEINSE NECROPOOL gevonden.
En nog een paar leuke dagen tot gauw Ria en Wim

Ingrid Vergeer

Gefeliciteerd, John. Wat een prestatie! Sterkte de komende tijd met acclimatiseren.....

Rob en Marijke, Alkmaar

Ha John, de "eerste stapje" bij ons gezet met meteen al veel spierpijn, blaren en een te zware rugtas. De Chinese massage heeft je goed geholpen. Elke dag met veel belangstelling jouw pad gevolgd en wat een eer dat er een echte pelgrim voor 2 nachten bij ons geslapen heeft. Geniet lekker lang na. Lieve groet van ons......

Addy

Geweldig John, gefeliciteerd met het behalen van zo'n prestatie. Ik heb genoten van je verhalen. Nog een klein stukje, maar dat is voor jou niet zo veel. Je kent me niet, maar ik ben een schoonzuster van Elly en Cor Steenvoorden-Blom. Succes nog en verder veel sterkte in het dagelijks leven.

Wouter uit leiden

Beste John, ik zie je nog voor me lopen in Leiden met je nieuwe spullen! Die zien er nu vast anders uit. Van harte gefeliciteerd met deze mega prestatie!

Iris

Van harte gefeliciteerd John, met het uitlopen van deze lange tocht. Geniet nog van de laatste paar daagjes in spanje.
Groetjes Gerard en Iris

kosters echtpaar jacobus kapel zwijndrecht

Hallo John ,je bent er gefeliciteed jo,nu nog het laatste eindje.nog veel plezier,we zullen je verhalen missen.

groeten Fam;Cok

Marianne en Theo

Hey John, dat heb je toch maar mooi voor elkaar! Van harte geluk gewenst met het prachtige resultaat. Het is een enorme prestatie geweest, mensen die dit niet zelf in1 etappe hebben gelopen kunnen niet begrijpen waar je doorheen bent gegaan. En je zult het meemaken: het zal nog heel lang nagalmen.

Ella

goed gedaan jochie!!!!!!!!!!!
lekker samen met je vriendinnetje nog even uitlopen
Geniet van elkaar en de vrijheid , de dagelijkse beslommeringen liggen alweer op de loer................
we zien elkaar 6 juni
tot dan

Erik

Hey John, je bent er bijna! Dat geneuzel in Santiago is grappig, maar het eindpunt is uiteraard Finisterre. Veel plezier tijdens de laatste wandeldagen.

barry brandsma

Hey John!!! ik zie je nog gaan 15 jan, vanaf Lands End.... Vanaf dat moment iedere morgen bakkie en jou blog ff lezen, de mooie, grappige, bijzondere verhalen... Gefeliciteerd met het uitlopen van jou Compostela....geniet er nog ff van en spreek je snel weer...

Janny van Wijngaarden

Gefeliciteerd ????. Wat een prestatie!! Gr van ons

Rik Wijnhoud

John,

Alweer op de helft, super en van harte gefeliciteerd! Wanneer loop je terug?

Theo en Gery den Otter

Geweldig!!!!! Van harte gefeliciteerd!!!!!!!

Harriët

Van harte gefeliciteerd met deze prestatie John, echt fantastisch! Heb zeer genoten van al je verhalen, temeer daar mijn vader deze tocht ook gelopen heeft en inmiddels is overleden. Zag herkenbare dingen in jouw verhalen, zó fijn! Nogmaals..petje af John :)!

peter en truus
reactie op: foto

Van harte proficiat!???????????? geweldige prestatie!

Ard

John

Gefeliciteerd met deze prestatie. Geniet er nog even van!!

Tot ziens.

Theo de Groot

Proficiat met jouw weg en het bereiken van deze mijlpaal. Alhoewel ik in St.Jean afgehaakt ben, heb ik je met belangstelling -via je blogs- gevolgd. Ik kan me je emoties goed voorstellen, gelukkig heb je nog een weg te gaan waardoor alles geleidelijk op zijn plaats kan vallen. Sterkte en veel plezier!

opa dirk

JOHN, wat een prestatie,grote bewondering voor je prestatie en hoop je snel weer terug te zien groeten dirk en leny.

Wouter uit leiden

Zie berichtje van gisteren, effe op de verkeerde dag geplakt. Geniet, bid, huil en lopen maar.

Wouter uit leiden

Ja, jouw ergernissen zijn heel herkenbaar! Maar wacht maar tot je de laatste 50 km loopt. Maar wat geeft het! Je hebt ervaren dat de camino het doel is en niet Santiago. Trouwens, op dat wierookvat kan je geen peil trekken. Ze zwaaien op momenten dat het hun uitkomt, cq er voldoende mensen zijn om aan het touw te trekken. Kom op John, nog effe! Ik zei al: je bent er voor je het weet!

Astrid van den Berg

John ik heb genoten van je mooie verhalen en prachtige foto's. Nog even en dan ben je weer in het koude kikker landje. Succes de laatste kilometers! ! Echt super knap van je!!
Groetjes Astrid vd Berg.

Tante Tineke

Nou John dit zal dan mijn laatste berichtje zijn aan jou.Denk zomaar niet dat je ooit nog een keer dit traject af zult leggen. Veel succes met je laatste eindje van deze lange looptocht.En geniet van een warm onthaal. Eet maar gauw de kilo's eraan die je verloren bent.Hoop je te zien op het feest van je Moedertje.Fijne dagen toegewenst die je zo dik verdient hebt.Groet van je Oom en Tante.

Michel J

John, hou vol en succes met de laatste kilometers! De voldoening ligt pas na de finishlijn (en de welverdiende rust).

Saskia Schilder

Hoi John,
Je zou schrijver moeten worden! Prachtige verhalen.
Ik wens je heel veel sterkte de laatste kilometers. Bewondering!

mariska

Hoi John. Ik loop vlak voor Burgos nu...(15 feb vanuit alkmaar vertrokken). Vandaag sprak ik een man uit Canada die in de herberg had gehoord van een ene John die helemaal uit Holland was komen lopen. Dus je ziet...er wordt nog steeds over je gesproken!!!
Hoe geweldig is dat! Succes met die laatste kilometers

Gery den otter

hartstikke goed, je gaat het halen! op naar de overwinning

w.a.czech

LEGENDE.
Volgens een legende zou het graf van de apostel Jacobus een van de discipelen van jezus zich hier bevinden zijn stoffelijk overschot zou nadat hij in Palestina was onthoofd,in een stenen boot zijn gelegd waarin twee van zijn discipelen meereisden. De boot bereikte vanzelf de galicische kust, waarna het dode lichaam werd begraven in de LIBREDÖN over het graf verrees een machtige basiliek. Vele groetjes en goede reis terug.

famcok@zonnet.nl kosters echtpaar Jacobs kapel

Nou John nog even doorbijten kanjer,vol bewondering voor jou,al hebben wel je maar even ontmoet maar je heb zo,n indruk op ons gemaakt.sukses de laatste kilomers jo.

Peter en Truus

Gweldig John, nog drie flinke dagen, of zo, in ieder geval een beste prestatie. Het gaat zeker al wat kriebelen van binnen, sterkte.

ella

de eindstreep is in zicht , de laatste loodjes wegen het zwaarst , vooral als je bijna niet kan slapen met zulke kamergenoten , maar.......je gaat het halen TOP

Jennie

Hey John, is het geen dubbel gevoel nu je je Camino bijna gelopen hebt? Ik vind het echt heel fijn voor je dat je 't (bijna) volbracht hebt en wens je nog veel prachtige momenten tot de "finish" in Santiago de Compostella.

Marianne en Theo

Hey John, wat ben je een geweldig eind bij Julianadorp vandaan! Wij gaan er morgen naar toe (de camping) om familieweekend met Theo's familie te vieren. We kunnen dus helaas niet een afspraakje maken om even bij te kletsen over je ervaringen van de afgelopen maanden. Misschien volgend jaar. Voor de komende dagen: organiseer je energie en een mooie binnenkomst in SdC toegewenst! Ultreia!

Tante Tineke

Ja John je bent er nu bijna. Fijn voor jou maar we zullen de mooie verhalen wel missen.Zoals jij het beschrijft is het bijna of we met je meelopen. Als je straks terug vliegt zul je pas merken hoeveel km. Je wel gelopen hebt.Man Man wat een eind.Nou jongen houd nog even vol en het einde komt in zicht. Geweldige prestatie dat je het bijna geflikt hebt jou droom.Groet van ons.

emy

Het is pas aWkward dat je awkward verkeerd schrijft.. echt ackward pap :p xxx

H.H.

je bent er bijna, je bent er bijna maar nog niet helemaal.........je hebt t over je laatste verhaaltje, nou ik hoop dat die er voorlopig niet komt, tis nu al afkikken als er een avond geen berichtje van je staat, zoooo leuk om je verhalen te lezen...je verzint na deze pelgrimstocht maar een ander verhaal om in een blog bij te houden..wat zal t weer lekker rustig slapen als je weer in je eigenste bedje kan liggen,zonder al die (vreemde) mensen om je heen..Nou Johnnie houd nog maar ff je koppie derbij,(anders vergeet je straks weer wat...Hm.je hebt wel aldoor geluk met je vergeten spullen.,,loopse maar weer lekker die 200km is appeltje eitje voor je...Bye Bye Zwaai Zwaai...

Gery den Otter

Heel verstandig om even rustig aan te doen. Het is tenslotte geen 'hardloop'-tocht!!

lia

Ik vind het knap (zonne) petje af hoor!
40 km. En dan ook nog met bagage. Hoe is de verhoudig mannen/vrouwen deze tocht? Ik krijg het idee dat er meer vrouwen meedoen. Mijn ervaring is bij de langere wandeltochten , die er dus " toe doen" dat er meer mannen lopen, klopt dat?
De laatste loodjes, geniet ervan. Ik heb genoten van je verhalen en foto's.
We kunnen straks zo verder met de verhalen van Hans en Hilda, leuk.

Ome Jan T

Mooie verhalen ,ik volg je alle dagen.sterkte, volhouden is een van je sterke punten.

opa dirk

wat een mooi verhaal JOHN! Sterkte met de laatste loodjes.

Ingrid Vergeer

Hoi John,

De laatste loodjes. Zet 'm op! Groetjes.